Charles Village Kitchen

Before Construction

Before Construction

This small kitchen space is now efficient, functional, and beautiful. Organization was the key, in laying out an efficient floor-plan. Attention to large and small concerns had to be addressed: simplifying the traffic flow; accommodating an island in the center of the room, to function as a counter top for seating and work area; keeping the character of the dwelling; and creating a sunroom.

Completed Project

Completed Project

By salvaging, reusing, and inserting many existing finishes and materials, we were able to strategically layout the new kitchen and modernize appliances. The original casing, tin ceiling, and brick wall were all elements that give this kitchen its Baltimore flare.

Adjacent to the kitchen, toward the rear of the house, is the sunroom; transformed from existing cut-up spaces. The sunroom allows light to filter into the kitchen. Custom casework lines the wall, for additional storage.

Collaboration on this project included: Kitchen Cabinets: Artisan Interiors Sustainable Furniture and Millwork