Club Hill

Before Construction

Before Construction

In our initial discussions with the client, Curb Appeal was a primary factor. Their simple green-shuttered white house needed a jump-start. After many meetings, listening and understanding the clients ultimate goals, we created a crisp color palette and used simple forms to give this house a solid perch on the hill.

Completed Project

Completed Project

New fiber-cement siding, paint, windows, extended roof overhangs, roofing, front porch, side screen porch, and mudroom entrance update the exterior; family room and kitchen additions extend the rear. The front porch creates a formal, yet not intimidating, visual; the welcoming red-brick steps align with the brick base that it is carried around the perimeter of the house.

The screen porch, on the left side of the house, balances the existing garage, on the right, and the extended overhangs generate depth and shadow. The standing seam-metal roofs’ alternating forms, cover the screen porch and mudroom porch overhead. The color blends with the architectural asphalt shingle, however, its texture makes it a unique element.

The owners were very involved in the process, making the outcome a special place for their family.  Contractor:  Owings Brothers Contracting.