Moss Hill Master Bath

Barn door hardware, Photo by Geoffrey Hodgdon

Barn door hardware, Photo by Geoffrey Hodgdon

Clean lines and a refined material palette transformed the Moss Hill house master bath into an open, light-filled space appropriate to its 1960 modern character.

Walk-in shower, Photo by Geoffrey Hodgdon

Walk-in shower, Photo by Geoffrey Hodgdon

Underlying the design is a thoughtful intent to maximize opportunities within the long narrow footprint. Minimizing project cost and disruption, fixture locations were generally maintained.All interior walls and existing soaking tub were removed, making room for a large walk-in shower. Large planes of glass provide definition and maintain desired openness, allowing daylight from clerestory windows to fill the space.

Light-toned finishes and large format tiles throughout offer an uncluttered vision. Polished marble “circles” provide textural contrast and small-scale detail, while an oak veneered vanity adds additional warmth. In-floor radiant heat, reclaimed veneer, dimming controls, and ample daylighting are important sustainable features. This renovation converted a well-worn room into one with a modern functionality and a visual timelessness that will take it into the future.