The client, a young family with three children, wanted to expand their living space, by connecting the kitchen and dining areas. Our design team took inspiration from the clients’ Australian-minimalist aesthetic of modern design, with an abundance of light and airy, open spaces. 

The existing-interior walls were removed; a wood screen-wall, at the entry, was added; new and existing exposed-beams help redefine the two rooms to create an open floor plan. The palette of natural wood, concrete floors, white base cabinets, and exposed wood beams provide warmth and tranquility. We unified the front facade, by making the differences between brick and glass consistent, unifying the exterior and increasing the flood of natural light throughout the home. This new renovation reimagines a timeless design while staying true to the original style of the existing 1960s mid-century modern house.